Itse olen enemmän paistettavien, kuin liivatteella hyydytettävien juustokakkujen ystävä. Tämän ohjeen bongasin kerran televisiosta katsellessani Leila Bakar -ohjelmaa. Kakku vaikutti niin täydelliseltä, että samalta istumalta päätin sitä itsekin leipoa. Se kannatti. Tämä kakku on saanut monelta suunnalta aikamoista ylistystä, eikä todellakaan turhaan. Yksinkertaisesti parasta juustokakkua, mitä olen ikinä suuhuni laittanut. Sopivan paksu pohja, ihana täyte ja mustikat kruunaavan kokonaisuuden.
New York cheesecake, maailman paras juustokakku...rakkaalla lapsella on monta nimeä.
300g digestivekeksejä
150g voita
1dl sokeria
1dl maissijauhoa
2tl vaniljasokeria
600g tuorejuustoa
250g maitorahkaa
3 kananmunaa
1dl vispikermaa
200g valkosuklaata
1-3dl mustikoita
-Laita uuni 175 asteeseen ja laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
-Sulata voi.
-Hakkaa keksit pirstaleiksi muovipussissa, tai silppua ne helpommin tehosekoittimella.
-Laita keksimurska kulhoon ja sekoita sulatettu voi sekaan.
-Painele sitten keksimassa vuoan pohjalle ja paista sitä 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
-Käännä uuni lämpimämmälle, nyt 200 celsiusastetta.
-Sekoita sokeri, maissijauho ja vaniljasokeri kulhossa.
-Lisää sekaan rahka ja tuorejuusto, vatkaa voimakkaasti sähkövatkaimella.
-Vispaa vielä kananmunat kunnolla mukaan.
-Lisää kerma vähitellen, koko ajan vatkaten.
-Sulata valkosuklaa vesihauteessa, tai jollain muulla menetelmällä.
-Sekoita sekin juustokakkumassaan.
-Kaada nyt massa pohjan päälle ja ripottele päälle sopivasti mielen mukaan mustikoita.
-Paista kakkua uunissa 30 minuuttia. Jos kakku näyttää tummuvan liikaa, peitä sen pinta foliolla.
-Laita uuni pois päältä, mutta anna kakun jäädä sinne vielä toiseksi puoleksi tunniksi.
Kakku paranee vanhetessaan ja se tarvitsee aikaa asettua. Siispä suosittelen, että kannattaa suosiolla antaa kakun vetäytyä jääkaapissa yön yli. Vähintään 6-8 tuntia. Nautinnon maksimoimiseksi kannatan ensimmäistä vaihtoehtoa.
300g digestivekeksejä
150g voita
1dl sokeria
1dl maissijauhoa
2tl vaniljasokeria
600g tuorejuustoa
250g maitorahkaa
3 kananmunaa
1dl vispikermaa
200g valkosuklaata
1-3dl mustikoita
-Laita uuni 175 asteeseen ja laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
-Sulata voi.
-Hakkaa keksit pirstaleiksi muovipussissa, tai silppua ne helpommin tehosekoittimella.
-Laita keksimurska kulhoon ja sekoita sulatettu voi sekaan.
-Painele sitten keksimassa vuoan pohjalle ja paista sitä 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
-Käännä uuni lämpimämmälle, nyt 200 celsiusastetta.
-Sekoita sokeri, maissijauho ja vaniljasokeri kulhossa.
-Lisää sekaan rahka ja tuorejuusto, vatkaa voimakkaasti sähkövatkaimella.
-Vispaa vielä kananmunat kunnolla mukaan.
-Lisää kerma vähitellen, koko ajan vatkaten.
-Sulata valkosuklaa vesihauteessa, tai jollain muulla menetelmällä.
-Sekoita sekin juustokakkumassaan.
-Kaada nyt massa pohjan päälle ja ripottele päälle sopivasti mielen mukaan mustikoita.
-Paista kakkua uunissa 30 minuuttia. Jos kakku näyttää tummuvan liikaa, peitä sen pinta foliolla.
-Laita uuni pois päältä, mutta anna kakun jäädä sinne vielä toiseksi puoleksi tunniksi.
Kakku paranee vanhetessaan ja se tarvitsee aikaa asettua. Siispä suosittelen, että kannattaa suosiolla antaa kakun vetäytyä jääkaapissa yön yli. Vähintään 6-8 tuntia. Nautinnon maksimoimiseksi kannatan ensimmäistä vaihtoehtoa.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti