skip to main | skip to sidebar

Ananasprinssit

  • Helmi
  • TIINA
  • Unknown

Mussuttelijat

Hae tästä blogista

Arkisto

  • helmikuuta (1)
  • marraskuuta (2)
  • syyskuuta (1)
  • elokuuta (6)
  • heinäkuuta (6)
  • kesäkuuta (8)
  • toukokuuta (13)
  • huhtikuuta (1)
Follow on Bloglovin
Ruokablogilistan kärjessä
  • ananas (5)
  • appelsiini (1)
  • aurajuusto (7)
  • avokado (1)
  • banaani (1)
  • bataatti (2)
  • broileri (2)
  • croissantit (1)
  • feta (1)
  • juusto (7)
  • jäätelö (1)
  • kahvi (1)
  • kakut (6)
  • kana (1)
  • kastike (1)
  • kasvisruoka (6)
  • keitto (4)
  • keksit (2)
  • kesäkurpitsa (2)
  • kinkku (1)
  • kirsikat (3)
  • kiusaus (1)
  • kukkakaali (1)
  • leipä (1)
  • lihaaaaa (2)
  • maailman paras (2)
  • maistuu (36)
  • muffinssit (1)
  • murotaikina (1)
  • mustikka (1)
  • omena (1)
  • paprika (6)
  • pasta (1)
  • patonki (1)
  • piirakat (7)
  • pizza (1)
  • porkkana (1)
  • punajuuri (1)
  • päärynä (1)
  • raparperi (1)
  • salaatit (1)
  • suklaa (9)
  • sulatejuusto (1)
  • sämpylät (1)
  • tonnikala (1)
  • tuorejuusto (3)
  • valkosuklaa (2)
  • vanilja (1)

Rumaa ruokaa rakkaudella

Suklaavaniljakeksit

1.6.2013

Vieraat ilmottaa tulevansa puolen tunnin päästä, eikä ois mitään tarjottavaa? Noh, hätä ei näytä siltä miltä luulet, kerkeet vielä pelastaa itses! Musta tuntuu nyt siltä, että tää me sanotaan joka postauksessa, mutta nää on törkeen helppoja, ja ainekset aika varmasti löytyy kaapista aina!


Nämä taiotaan niinkin vähistä aineksista kun:

4,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
200 g voita

Ja maustamiseen tarvitaan;

2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl vaniliinisokeria

Uunin lämpötilaksi säädetään 200.
Sekoitetaan jauhot, sokeri ja voi tasaseks.
Jaetaan taikina kahteen osaan. Toiseen osaan sekotetaan vaniliinisokeri, toiseen kaakaojauhe.
Kauli molemmat osat about suorakaiteen muotoseks levyks, laita levyt päällekäin ja rullaa sillain kääretorttumaisesti.
Kannattaa laittaa hetkeks jähmettymään esim. jääkaappiin, niin on sitten helpompi leikata tästä syntyneestä pötköstä siistejä siivuja.
Sitten vaan tuotokset pellille ja uuniin, jossa ne saa olla 8-10 minuuttia. Tadaa, valmista!

Toki kannataa antaa vielä vähän jäähtyä ennen tarjoilua, sillä a) ne on tosi kuumia, b) ei keksejä syödä kuumana, c) ne nyt vaan on jäähtyneinä parempia. Näistä tosiaan saa jopa kauniita, jos jaksaa panostaa kaulinta- ja rullausvaiheisiin. Itse en jaksanut.

Lähettänyt Helmi klo 00:21

Tunnisteet: keksit, maistuu, suklaa, vanilja

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu
Tilaa: Lähetä kommentteja (Atom)

Blog Design by Gisele Jaquenod

Work under CC License.

Creative Commons License