skip to main | skip to sidebar

Ananasprinssit

  • Helmi
  • TIINA
  • Unknown

Mussuttelijat

Hae tästä blogista

Arkisto

  • helmikuuta (1)
  • marraskuuta (2)
  • syyskuuta (1)
  • elokuuta (6)
  • heinäkuuta (6)
  • kesäkuuta (8)
  • toukokuuta (13)
  • huhtikuuta (1)
Follow on Bloglovin
Ruokablogilistan kärjessä
  • ananas (5)
  • appelsiini (1)
  • aurajuusto (7)
  • avokado (1)
  • banaani (1)
  • bataatti (2)
  • broileri (2)
  • croissantit (1)
  • feta (1)
  • juusto (7)
  • jäätelö (1)
  • kahvi (1)
  • kakut (6)
  • kana (1)
  • kastike (1)
  • kasvisruoka (6)
  • keitto (4)
  • keksit (2)
  • kesäkurpitsa (2)
  • kinkku (1)
  • kirsikat (3)
  • kiusaus (1)
  • kukkakaali (1)
  • leipä (1)
  • lihaaaaa (2)
  • maailman paras (2)
  • maistuu (36)
  • muffinssit (1)
  • murotaikina (1)
  • mustikka (1)
  • omena (1)
  • paprika (6)
  • pasta (1)
  • patonki (1)
  • piirakat (7)
  • pizza (1)
  • porkkana (1)
  • punajuuri (1)
  • päärynä (1)
  • raparperi (1)
  • salaatit (1)
  • suklaa (9)
  • sulatejuusto (1)
  • sämpylät (1)
  • tonnikala (1)
  • tuorejuusto (3)
  • valkosuklaa (2)
  • vanilja (1)

Rumaa ruokaa rakkaudella

Kirsikkapiirakka

19.7.2013

Kirsikoita kaikkialla! Sinäkin sillä toisella puolella ruutua tiedät, että kirsikat ovat parhaita. Kauan suunnitellin kirsikkapiirakan leipomista ja tällä kertaa lopputulos osoittautui ihan mielenkiintoiseksi. Jotenkin itsellä tämän piirakan koostumus ei oikein onnistunut. Pohja leikatessa säpälöityi, sanoisin tätä ennemmin paistosmaiseksi...Vaikka piirakalta tämä tosin näyttää. Ristikon tekeminen on vaikeaa, myönnän sen. Ehkä joku osaa paremmin kuin minä... No mutta hyvältä tämä kuitenkin maistuu, vaikkakaan piirakanomaisesti tämä ei ole hirveän kiinteää, sellaista että se pysyisi kasassa kunnolla. Maistuu kirsikalta 5/5 ja vaniljajäätelön kanssa vieläkin parempaa! 



Pohja
4dl vehnäjauhoja
0.5tl suolaa
1tl kardemummaa
1tl vaniljasokeria
100g voita
1 kananmuna

Täyte
1l kirsikoita
1rkl sitruunamehua
1½dl hillosokeria
4tl perunajauhoja



Ensiksi valmistetaan pohja...
-Sekoita kuivat ainekset keskenään ja nypi voi sekaan murumaiseksi seokseksi. Riko kananmuna sekaan ja painele tasaiseksi massaksi. Kääri muovikelmuun koko systeemi ja anna olla jääkaapissa puolisen tuntia.

...Tässä välissä on hyvä
a) voidella halkaisijaltaan n.20cm vuoka
b) puolittaa kirsikat ja poistaa niistä siemenet
c) viimeiseksi laittaa uuni lämpenemään 225 asteeseen

-Ota taikina jääkaapista ja jaa se kahteen osaan. Hieman isompi pala kaulitse ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Sitten onkin vuorossa se hankalin kohta=ristikon valmistaminen...

-Elikkäs kauli se pienenpi pala taikinaa about vuoan pohjan kokoiseksi. Sen tehtyäsi leikkaa se sopivan kokoisiksi viipaleiksi.

-Kokoa ristikko muovikelmulla päällystetyn leikkuulaudan päälle. Lado ensin joka toinen suikale samaan asentoon kuin ne leikatessa olivat. Eli tähän jää sellaiset välit. Lado sitten loput suikaleet 90 asteen kulmassa ensimmäiseen rivistöön nähden. Pujota ne vuorotellen joka toisen eri vuuntaan menevän siipaleen ali ja joka toisen yli.

-Laita valmis ristikko ja vuoassa oleva taikina jääkaappiin vielä jähmettymään.

Sittenpä valmistetaankin täyte...
-Koska olet jo pilkkonut ja puolittanut kirsikat, niin heität ne vain kulhoon ja sekoitat niiden sekaan täytteen muut aineet. Se on sitten siinä.

-Ota pohja jääkaapista ja läväytä täyte sen päälle. Sitten yritä saada ristikko kumottua koko komeuden kruunuksi, mutta en takaa, että se onnistuu...Jos olet saanut koko ristikkoa alunperinkään kasattua.

-Tosiaan uunin pitäisi olla se 225 astetta, siellä sitten paistellaan 15 minuuttia, jonka jälkeen asteet lasketaan 175 ja paistoa jatketaan 40 minuuttia.

Lähettänyt TIINA klo 18:28

Tunnisteet: kirsikat, maistuu, piirakat

1 kommenttia:

Amanda Heino kirjoitti...

oli hyväääää!!! KIITOS nam.

19. heinäkuuta 2013 klo 21.44  

Lähetä kommentti

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu
Tilaa: Lähetä kommentteja (Atom)

Blog Design by Gisele Jaquenod

Work under CC License.

Creative Commons License