Ei ole lihaa oikein käytetty tässä blogissa, enkä itse ainakaan sitä hirveästi tykkää valmistaa tahi syödä, mutta poikkeus vahvistaa säännön. Tänään pyöräytin nopeesti äitihenkilöni kanssa lihapullataikinan, joka on sillain kans kiva ruokalaji, että sekaan saattaa tunkea mitä vain! Tänään mukana oli paprikaa, saa nähdä mitä keksin ens kerralla.
600 g jauhelihaa
1 sipuli
1 paprika
1,5 dl korppujauhoja
3 dl maitoa
2 kananmunaa
paprikajauhetta
pippuria
suolaa
Sekoita maito ja korppujauhot astiaan johon aiot taikinan tehdä.
Hienonna sipuli ja paprika, sekoita seokseen.
Lisää kananmunat.
Mausta! Reilusti, että maistuu joltakin..
Lisää jauheliha, ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele taikinasta haluamasi kokoisia möykkyjä ja laita pellille.
Käytännön vinkki; pidä kädet märkinä niin ei tartu taikina hirveesti käsiin!
Pellin sitten pistät uuniin 175 asteeseen noin 40 minuutiksi.
Tarjoilla voi mainiosti bataattipaprikaröstien kera, ja niiden ohjeen saatte lähipäivinä!
0 kommenttia:
Lähetä kommentti