Kesän makuihin kuuluva raparperi taittuu moneksi. Jostain ruokablogimaailman syvyyksistä löysin tällaisen ohjeen, josta syntyy oikein maukas kakku, itse valmistin tämän 24 sentin irtopohjavuokaan. Pohjaan käytettävät erilaiset jauhot toimivat erittäin maukkaasti tässä leivonnaisessa. Tämä on hyvää.
Raparperikakku
Pohja
1½dl ruisjauhoja
½dl kaurahiutaleita
3dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
1½tl ruokasoodaa
1½dl sulatettua voita
2prk maitorahkaa
Täyte
muutama raparperin varsi (paljon)
fariinisokeria (paljon)
pari ripausta piparkakkumaustetta
-Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja leivinpaperoi kakkuvuoka.
-Viipaloi raparperi, laita palat kattilaan ja laita vettä päälle niin, että viipaleet juuri peittyvät. Laita kattila lämmölle ja anna raparperien kiehahtaa nopeasti. Sitten valuta palat siivilässä.
-Sekoita kaikki pohjan ainekset yhteen ja kaada koko systeemi vuoan pohjalle.
-Levitä pohjan päälle raparperit ja ripottele niiden päälle fariinisokeria. Se antaa ihanan karamellisoituneen pinnan, eli sitä kannattaa laittaa paljon. Viimeistele raaka piirakka pienellä määrällä ripoteltua piparkakkumaustetta.
-Paista kakkua about 40-45 minuuttia.
-Suosittelen tämän nauttimista vaniljajäätelön kera kauniina kesäpäivänä.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti