skip to main | skip to sidebar

Ananasprinssit

  • Helmi
  • TIINA
  • Unknown

Mussuttelijat

Hae tästä blogista

Arkisto

  • helmikuuta (1)
  • marraskuuta (2)
  • syyskuuta (1)
  • elokuuta (6)
  • heinäkuuta (6)
  • kesäkuuta (8)
  • toukokuuta (13)
  • huhtikuuta (1)
Follow on Bloglovin
Ruokablogilistan kärjessä
  • ananas (5)
  • appelsiini (1)
  • aurajuusto (7)
  • avokado (1)
  • banaani (1)
  • bataatti (2)
  • broileri (2)
  • croissantit (1)
  • feta (1)
  • juusto (7)
  • jäätelö (1)
  • kahvi (1)
  • kakut (6)
  • kana (1)
  • kastike (1)
  • kasvisruoka (6)
  • keitto (4)
  • keksit (2)
  • kesäkurpitsa (2)
  • kinkku (1)
  • kirsikat (3)
  • kiusaus (1)
  • kukkakaali (1)
  • leipä (1)
  • lihaaaaa (2)
  • maailman paras (2)
  • maistuu (36)
  • muffinssit (1)
  • murotaikina (1)
  • mustikka (1)
  • omena (1)
  • paprika (6)
  • pasta (1)
  • patonki (1)
  • piirakat (7)
  • pizza (1)
  • porkkana (1)
  • punajuuri (1)
  • päärynä (1)
  • raparperi (1)
  • salaatit (1)
  • suklaa (9)
  • sulatejuusto (1)
  • sämpylät (1)
  • tonnikala (1)
  • tuorejuusto (3)
  • valkosuklaa (2)
  • vanilja (1)

Rumaa ruokaa rakkaudella

Juustosämpylät

18.5.2013

Arvoisan kolleegani kirjoitettua tomaattikeitosta, inspiroiduin tekemään juustosämpylöitä. Tai, ensin niistä piti tulla täysin tavallisia sämpylöitä. Mutta löysinkin kaapista Valion maustetun kolmen juuston ruokakerman, joten käytin luovuuttani.



1 prk (2,5 dl) Valio maustettua ruokakermaa (Kolmenjuuston)
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
1/2 rkl sokeria
n. 4,5 dl vehnäjauhoja
50 g margariinia

Lämmitä kerma kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva siihen.
Lisää sokeri, suola ja jauhot, lopuksi sulatettu margariini.
Alusta taikinaa niinkauan että se irtoaa kädestä mukavasti, anna kohota kaksinkertaiseksi.
Kun taikina on kohonnut, niin kannattaa laittaa uuni jo lämpiämään 200 asteeseen.
Sitten pyörittelet itsestä mukavan kokoisia sämpylöitä ja pistät pellille, annat kohota vielä sen aikaa että uuni on lämmin ja annat sitten olla uunissa n. 11 minuuttia.
Kannattaa antaa vielä hetken jäähtyä ennen kun alkaa popsimaan.

Tästä koe-erästä tuli sellanen 12 keskikokosta sämpylää.

Näidenkin loihtiminen on erittäin yksinkertaista, ja ihan huikeen hyviä nää on myös! Ruokakerma tuo näihin sellasta mukavaa kuohkeutta ja pehmeyttä ja oi että, suosittelen kokeilemaan! Toimii tälläisenään, ja varmasti jonkun sosekeiton kyljessä olisivat myös varsin maukkaita!

Lähettänyt Helmi klo 14:26

Tunnisteet: juusto, maistuu, sämpylät

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu
Tilaa: Lähetä kommentteja (Atom)

Blog Design by Gisele Jaquenod

Work under CC License.

Creative Commons License