skip to main | skip to sidebar

Ananasprinssit

  • Helmi
  • TIINA
  • Unknown

Mussuttelijat

Hae tästä blogista

Arkisto

  • helmikuuta (1)
  • marraskuuta (2)
  • syyskuuta (1)
  • elokuuta (6)
  • heinäkuuta (6)
  • kesäkuuta (8)
  • toukokuuta (13)
  • huhtikuuta (1)
Follow on Bloglovin
Ruokablogilistan kärjessä
  • ananas (5)
  • appelsiini (1)
  • aurajuusto (7)
  • avokado (1)
  • banaani (1)
  • bataatti (2)
  • broileri (2)
  • croissantit (1)
  • feta (1)
  • juusto (7)
  • jäätelö (1)
  • kahvi (1)
  • kakut (6)
  • kana (1)
  • kastike (1)
  • kasvisruoka (6)
  • keitto (4)
  • keksit (2)
  • kesäkurpitsa (2)
  • kinkku (1)
  • kirsikat (3)
  • kiusaus (1)
  • kukkakaali (1)
  • leipä (1)
  • lihaaaaa (2)
  • maailman paras (2)
  • maistuu (36)
  • muffinssit (1)
  • murotaikina (1)
  • mustikka (1)
  • omena (1)
  • paprika (6)
  • pasta (1)
  • patonki (1)
  • piirakat (7)
  • pizza (1)
  • porkkana (1)
  • punajuuri (1)
  • päärynä (1)
  • raparperi (1)
  • salaatit (1)
  • suklaa (9)
  • sulatejuusto (1)
  • sämpylät (1)
  • tonnikala (1)
  • tuorejuusto (3)
  • valkosuklaa (2)
  • vanilja (1)

Rumaa ruokaa rakkaudella

Kirsikka-suklaakakku

19.5.2013


Joku aika sitten tylsistyin ja halusin suklaakakkua, joten sellaisen tein. Vaikka itse sanonkin, niin tästä tuli aivan täydellinen, vaikkakin ruma. Mun pitäis tällänen loihtia myös ylioppilasjuhlissa tarjottavaksi, mutta sillon koitan tehdä siitä kauniimman!

Juuh, elikkäs, kakkupohjan tein systeemillä;
4 munaa
2,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta (ei mitään sokerimössöjä sitte!)
2 tl leivinjauhetta 

Munat ja sokeri vaahdotetaan keskenään, muut kuivat aineet sekotellaan keskenään ja aikasta hellästi käännellään vaahdon joukkoon. Sittenpä se jo kaadetaankin vuokaan joka siis on muistettu voidella ja korppujauhottaa, ja vuoka tönästään 150 asteiseen uuniin apauttiarallaa 45 minuutiks.

Sillä aikaa kun pohja on uunissa, niin onkin sopivasti aikaa valmistaa täyte! Siihen tarvitset;
200g maustamatonta tuorejuustoa
kirsikoita oman maun mukaan

Itse tosiaan jouduin käyttämään tähän purkkikirsikoita, koska tuoreita ei ollut tarjolla. Täytteeseen niitä uppos noin 3/4 purkkia. Kirsikat vaan yksinkertasesti leikellään pienemmiksi ja sotketaan tuorejuustoon. Jos on käytössä purkkikirsikat, niin kannattaa sitä sokerilientä kaataa mukaan kanssa! Maistelemalla siitä sitten voi päättää millon on hyvä. Ja kyllä, tämä on itsessäänkin niin hyvää että voisin syödä vaikka ämpärillisen samantien.


Kun kakkupohja on tullut uunista, niin pistäppä se jäähtymään. Ja sen kannattaa antaa jäähtyä ihan kunnolla, että sen sitten saa leikattua mahdollisimman mutkattomasti. Kostuta pohja vaniliinisokerilla maustetulla maidolla (1tl vaniliinisokeria & pari desiä maitoa) ja länttää täyte siihen sitten tasaisesti. 

Paras osio, eli kuorrute, on hyvinkin nopea tehdä. Tarvitset;

200 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
25 g voita

Sulata suklaa, itse suosittelen vesihaudetta, mutta tyyli on vapaa. Sotke kerma ja sulatettu voi sekaan ja sekoita tasaiseksi. Sitten vaan kumoatkin sen kakun päälle, ja heittelet kirsikoita vielä päälle vähän väriä antamaan!


Varmasti tulee kesällä parempaa ja kauniimpaa tästäkin, kun saa tuoreita kirsikoita käyttöön, mutta tälläisenäänkin oli aivan 5/5! 

Lähettänyt Helmi klo 17:39

Tunnisteet: kakut, kirsikat, maistuu, suklaa, tuorejuusto

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu
Tilaa: Lähetä kommentteja (Atom)

Blog Design by Gisele Jaquenod

Work under CC License.

Creative Commons License