skip to main | skip to sidebar

Ananasprinssit

  • Helmi
  • TIINA
  • Unknown

Mussuttelijat

Hae tästä blogista

Arkisto

  • helmikuuta (1)
  • marraskuuta (2)
  • syyskuuta (1)
  • elokuuta (6)
  • heinäkuuta (6)
  • kesäkuuta (8)
  • toukokuuta (13)
  • huhtikuuta (1)
Follow on Bloglovin
Ruokablogilistan kärjessä
  • ananas (5)
  • appelsiini (1)
  • aurajuusto (7)
  • avokado (1)
  • banaani (1)
  • bataatti (2)
  • broileri (2)
  • croissantit (1)
  • feta (1)
  • juusto (7)
  • jäätelö (1)
  • kahvi (1)
  • kakut (6)
  • kana (1)
  • kastike (1)
  • kasvisruoka (6)
  • keitto (4)
  • keksit (2)
  • kesäkurpitsa (2)
  • kinkku (1)
  • kirsikat (3)
  • kiusaus (1)
  • kukkakaali (1)
  • leipä (1)
  • lihaaaaa (2)
  • maailman paras (2)
  • maistuu (36)
  • muffinssit (1)
  • murotaikina (1)
  • mustikka (1)
  • omena (1)
  • paprika (6)
  • pasta (1)
  • patonki (1)
  • piirakat (7)
  • pizza (1)
  • porkkana (1)
  • punajuuri (1)
  • päärynä (1)
  • raparperi (1)
  • salaatit (1)
  • suklaa (9)
  • sulatejuusto (1)
  • sämpylät (1)
  • tonnikala (1)
  • tuorejuusto (3)
  • valkosuklaa (2)
  • vanilja (1)

Rumaa ruokaa rakkaudella

Pellillinen mutakakkua

22.5.2013

Jos frendeiltä tulee kysyttyä, että mitä he tahtovat minun leipovan johonkin illanistujaisiin, vastauksena tulee kuorossa: "MUTAKAKKUA!!!"

Siispä mutakakkua he saavat. Isolle porukalle on kätevä leipoa kokonainen pellillinen purtavaa. Tämä ohje on taas siitä loistava, ettei se kaipaa ollenkaan suklaata. Tietenkin suklaasattumiakin sinne voi heittää, jos vain haluaa. Ilman suklaatakin koostumus ja maku on täydellinen...Joten laiskuuden tai rahapulan takia ei tarvitse edes käydä kaupassa! Tai nämä aineet ainakin itse aina oletan kotoa löytyvän. Tätä reseptiä olen jakanut monille monet kerrat, kehuttu kakku pitää puolensa.

Pellillinen mutakakkua
300g voita
5 kananmunaa
7,5dl sokeria
3rkl vaniljasokeria
9rkl kaakaojauhetta
6dl vehnäjauhoja

-Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
-Etsi esille syvä pelti ja laita sen päälle leivinpaperi.
-Sulata voi.
-Sekoita keskenään vaniljasokeri, vehnäjauhot ja kaakaojauhe.
-Vaahdota munat ja sokeri kunnon paksuksi vaahdoksi.
-Siivilöi jauhoja ja lisää sulaa voita munasokerivaahtoon vuorotellen, väleissä varovaisesti, mutta perinpohjaisesti sekoittaen.
-Ei sitten muuta, kuin kaada taikina pellin päälle ja paista noin 20 minuuttia.

Tarkkaile kakun käyttäytymistä, se ei saa olla kuitenkaan kokonaan ihan hyllyvä, että se kuitenkin pysyy kasassa. Leikkaa kakku ainakin hieman jähmettyneenä sopiviin paloihin ja nauti! Kannattaa myös muistaa, että yön yli jääkaapissa olleena, tämä toimii myöskin erittäin loistavasti, joten tämä kakku on helppo valmistaa vaikka tarjoilua edeltävänä päivänä. Juhlavampiin tilanteisiin tähän voisi tehdä päälle vaikka suklaakuorrutteenkin. Helppo kuin mikä ja tästä kaikki tykkää.

Lähettänyt TIINA klo 13:25

Tunnisteet: kakut, maistuu, suklaa

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

7,5dl ihan liikaa sokeria! Suosittelen n.5dl laittamaan

17. kesäkuuta 2019 klo 15.44  
Anonyymi kirjoitti...

Ihan v*** hyvä resepti

13. toukokuuta 2025 klo 10.09  

Lähetä kommentti

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu
Tilaa: Lähetä kommentteja (Atom)

Blog Design by Gisele Jaquenod

Work under CC License.

Creative Commons License