skip to main | skip to sidebar

Ananasprinssit

  • Helmi
  • TIINA
  • Unknown

Mussuttelijat

Hae tästä blogista

Arkisto

  • helmikuuta (1)
  • marraskuuta (2)
  • syyskuuta (1)
  • elokuuta (6)
  • heinäkuuta (6)
  • kesäkuuta (8)
  • toukokuuta (13)
  • huhtikuuta (1)
Follow on Bloglovin
Ruokablogilistan kärjessä
  • ananas (5)
  • appelsiini (1)
  • aurajuusto (7)
  • avokado (1)
  • banaani (1)
  • bataatti (2)
  • broileri (2)
  • croissantit (1)
  • feta (1)
  • juusto (7)
  • jäätelö (1)
  • kahvi (1)
  • kakut (6)
  • kana (1)
  • kastike (1)
  • kasvisruoka (6)
  • keitto (4)
  • keksit (2)
  • kesäkurpitsa (2)
  • kinkku (1)
  • kirsikat (3)
  • kiusaus (1)
  • kukkakaali (1)
  • leipä (1)
  • lihaaaaa (2)
  • maailman paras (2)
  • maistuu (36)
  • muffinssit (1)
  • murotaikina (1)
  • mustikka (1)
  • omena (1)
  • paprika (6)
  • pasta (1)
  • patonki (1)
  • piirakat (7)
  • pizza (1)
  • porkkana (1)
  • punajuuri (1)
  • päärynä (1)
  • raparperi (1)
  • salaatit (1)
  • suklaa (9)
  • sulatejuusto (1)
  • sämpylät (1)
  • tonnikala (1)
  • tuorejuusto (3)
  • valkosuklaa (2)
  • vanilja (1)

Rumaa ruokaa rakkaudella

Bataattileipä

6.8.2013

Kun oikean verran bataattia ostaminen on sula mahdottomuus, jäi sitä jälleen yksi kokonainen mötikkä röstien jälkeen kellariin kummittelemaan. Koska kuten olen maininnutkin, meidän lähes kaikki ruuat on pakastimessa, joten kun eilen aloin haluamaan leipää, tunsin nopeammaksi vaihtoehdoksi tehdä sellaista itse, kun ottaa pakkasesta sulamaan.


n. 500 g bataattia
4 dl maitoa
20g hiivaa
n. 12 dl vehnäjauhoja
suolaa

Leikkaa bataatti pieniksi paloiksi, ja keitä maidossa pehmeiksi.
Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Liuota hiiva seokseen.
Alusta joukkoon jauhot ja suola.
Anna kohota n. 40 minuuttia.

Kun taikina on kohonnut, kaada se jauhotetulle pöydälle ja muotoile leiviksi.
Itse tein tästä kaksi tuollaista möhkäleleipää, mutta esimerkiksi ohjeessa sanottiin että voi tehdä neljä patonkia.

Nosta pellille ja ripottele päälle suolaa.
Anna kohota n. 30 minuuttia.

Paista 200 asteisessa uunissa n. 20-30 minuuttia.


Lähettänyt Helmi klo 12:50

Tunnisteet: bataatti, leipä, maistuu

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu
Tilaa: Lähetä kommentteja (Atom)

Blog Design by Gisele Jaquenod

Work under CC License.

Creative Commons License