Kun oikean verran bataattia ostaminen on sula mahdottomuus, jäi sitä jälleen yksi kokonainen mötikkä röstien jälkeen kellariin kummittelemaan. Koska kuten olen maininnutkin, meidän lähes kaikki ruuat on pakastimessa, joten kun eilen aloin haluamaan leipää, tunsin nopeammaksi vaihtoehdoksi tehdä sellaista itse, kun ottaa pakkasesta sulamaan.
n. 500 g bataattia
4 dl maitoa
20g hiivaa
n. 12 dl vehnäjauhoja
suolaa
Leikkaa bataatti pieniksi paloiksi, ja keitä maidossa pehmeiksi.
Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Liuota hiiva seokseen.
Alusta joukkoon jauhot ja suola.
Anna kohota n. 40 minuuttia.
Kun taikina on kohonnut, kaada se jauhotetulle pöydälle ja muotoile leiviksi.
Itse tein tästä kaksi tuollaista möhkäleleipää, mutta esimerkiksi ohjeessa sanottiin että voi tehdä neljä patonkia.
Nosta pellille ja ripottele päälle suolaa.
Anna kohota n. 30 minuuttia.
Paista 200 asteisessa uunissa n. 20-30 minuuttia.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti