Kesäloman loppumisesta masentuneena kävelin jääkaapille ja huomasin kesäkurpitsan. Inspiroiduin ja löysin Hetan ohjeen kesäkurpitsakakkuun. Idea vaikutti niin mielenkiintoiselta, että oli pakko kokeilla. Itse tein "kakun" 24cm irtopohjavuokaan ja tulos oli epätasaisen piirakkamainen. Kaksi asiaa olisin voinut tehdä toisin:
1.)Valita pienemmän vuoan.
2.)Sekoittaa jauhot keskenään paremmin.
0,5dl vettä
1dl oliiviöljyä
1,5dl sokeria
4dl raastettua kesäkurpitsaa
1tl vaniljasokeria
0,5tl suolaa
2tl kardemummaa
3dl vehnäjauhoja
0,5tl ruokasoodaa
0,5tl leivinjauhetta
-Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen, voitele ja korppujauhota vuoka.
-Sekoita vesi, öljy, sokeri, kesäkurpitsaraaste, vaniljasokeri, suola ja kardemumma keskenään.
-Sekoita toisessa kulhossa jauhot, sooda ja leivinjauhe. Yhdistä jauhoseos sitten muihin aineisiin tasaisesti.
-Heitä taikina vuokaa.
-Vuoka saa sitten oleskella uunissa puolen tunnin ajan.
Se on sitten siinä! Nam nam!
0 kommenttia:
Lähetä kommentti