Tässäpä vasta herkullinen kakku. Sain tämän reseptin äidiltäni, jonka isä oli toimittanut tämän ohjeen Oulusta, jossa Leena-täti oli tätä kakkua valmistanut. Oli ollut niin hyvää, että ohje kuljetettiin minunkin valmistettavakseni. Taikinaan tosiaan tulee raastettua keskurpitsaa, mutta oikeastaan se ei kakussa juurikaan maistu. Se vain tekee kakusta ihanan mehevän, pehmeän ja kevyen. Yleensä, kun suklaakakut ovat todella raskaita, mutta tässä kevyempi vaihtoehto. Tämän olen tehnyt 24cm irtopohjavuokaan.
3 kananmunaa
2,5dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
2tl kanelia
1rkl leivinjauhetta
½dl kaakaojauhetta
200g tummaa suklaata
5dl raastettua kesäkurpitsaa
1,5dl rypsiöljyä
-Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
-Laita vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
-Sulata suklaasta 100g ja rouhi toiset 100g valmiiksi.
-Raasta myös kesäkurpitsa.
-Sekoita kuivat aineet keskenään.
-Vaahdota munat ja sokeri.
-Yhdistä kuivat aineet munasokerivaahtoon. Heitä sekaan myöskin ihan kaikki muutkin aineet=raastettu kesäkurppa, öljy, sula suklaa ja rouhittu suklaa. Sekoita tasaiseksi.
-Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 40-45 minuuttia.
-Jäähdytä kakku, sujauta vuoka muovipussiin ja anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
Rumaa ruokaa rakkaudella -blogi osallistui menestyksekkäästi ravintolapäivään sunnuntaina 18.8.2013. Tämä on yksi siellä tarjoilluista herkuista, kaksi kakkua leivottiin ja molemmat meni. Kehuja ropisi oikein mukavasti. Myös broileripiirakkaa, sekä kasvispiirakkaa oli siellä tarjolla. Loputkin siellä tarjoilluista leivonnaisista tulee löytymään täältä piakkoin.
2 kommenttia:
Kuulostaa muuten hyvältä! Kuulostaa mielenkiintoiselta, kun taikinaan tulee kesäkurpitsaa. :)
Kiitos reseptistä!
Kakku on oikein hyvää!
Ja kaunis kakku tuli..
Lähetä kommentti